De Biesbosch

De Biesbosch is een rivierdelta waar het getij nog vrij spel heeft. Het is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa.

De Biesbosch is een avontuurlijk doolhof van rivieren, waterbekkens, wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. Het is een foerageergebied voor talloze watervogels. Vele soorten zangvogels komen elk jaar terug om er te broeden. De bever is al 25 jaar vaste bewoner en boegbeeld van dit Nationaal Park. Vooral in de zomer lijkt de Biesbosch wel een jungle met zijn doorgeschoten wilgen, overhangende takken en wildgroei van geurige kruiden en bloeiende planten zoals de spindotter en de reuzenbalsemien. Overal in de Biesbosch vind je nog de nalatenschap van de griendwerkers die eeuwenlang het land bewerkten. De Biesbosch biedt alles om natuur echt te beleven. Het is een walhalla voor actieve natuurliefhebbers.

Biesboschcentrum Dordrecht
Je ontdekkingstocht door de Biesbosch begint met een bezoek aan Biesboschcentrum Dordrecht. Je vindt hier uitgebreide informatie, wandelroutes, leuke tentoonstellingen, een winkel en huiscafé “Biestro”. Er worden tal van excursies georganiseerd en je kunt er bootjes, kano’s en fietsen huren. Met de zonnepont kun je naar het GriendMuseumPad voor een leuke wandeling van 5 km door de historie van de Biesbosch. Biesboschcentrum Dordrecht is geopend van dinsdag t/m zondag van 9.00 – 17.00 uur (in de winter van 10.00 – 16.00 uur). Kijk op www.biesboschcentrumdordrecht.nl voor meer informatie.

De Hollandse Biesbosch
De ecolodge ligt in het natuur- en recreatiegebied De Hollandse Biesbosch. Je kunt hier vrij wandelen en fietsen. Er is ook een grote zwemvijver met strandjes en speelvoorzieningen, een dagcamping, het Speelbos, diverse sportveldjes en verspreid liggende grasvelden en evenemententerreinen. Naast het Biesboschcentrum ligt het BeverBos. Dit is een omheind gebied van ongeveer één hectare. Volg het pad rondom het BeverBos en ontdek hoe bevers leven. Of overzie het BeverBos vanaf het observatieplatform.

Wil je meer weten over de Biesbosch en wat er allemaal te doen is? Kijk op www.np-debiesbosch.nl.